Nieuwe website over vrouwelijke kunstenaars

Een nieuwe tijd vraagt om een nieuwe website 😉
In de zomer van 2009 richtte ik het Instituut voor Vrouwelijke Kunstgeschiedenis op, vandaag heeft dit instituut een extra website gekregen. Hierop is het actuele aanbod in Nederland en België terug te vinden van kunsthistorici die cursussen en lezingen geven over vrouwelijke kunstenaars of waar de verhouding man/vrouw redelijk in balans is.

tegelwijheid Herstory of Art

Het Instituut voor Vrouwelijke Kunstgeschiedenis doet onderzoek naar de rol van vrouwelijke kunstenaars binnen de algehele kunstgeschiedenis. Doel is de vrouwelijke kunstenaars een (grotere) plaats te geven in de canon van de geschiedenis der kunsten zodat duidelijk wordt dat kunst van meet van aan gemaakt is door mannen én vrouwen. Op 8 maart 2012 is het boek ‘Herstory of Art’ van kunsthistorica Karin Haanappel verschenen,  waarbij een eerste stap is gezet naar de egaliteit in de kunstgeschiedenis. Het Instituut voor Vrouwelijke Kunstgeschiedenis verzorgt ook onderwijs in de vorm van studiedagen, cursussen, lezingen, workshops, excursies en reizen.

Deze website heeft tot doel het actuele aanbod van cursussen en lezingen over vrouwelijke kunstenaars in Nederland en België meer bekendheid te geven. Wanneer de cursussen en lezingen afgelopen zijn, komen zij in het archief van deze website. Staat jouw activiteit er niet bij, stuur dan even een email naar info@vrouwelijkekunstenaars.nl

www.vrouwelijkekunstenaars.wordpress.com voor het actuele aanbod van cursussen en lezingen over vrouwelijke kunstenaars in Nederland en België (of waar de verhouding man/vrouw redelijk in balans is).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s