Uit de schaduw van Rodin op weblog Camille Claudel Statuaire

In de zomer van 2000 benaderde het Singer Museum Laren mij met de vraag of ik een bijdrage wilde leveren aan de tentoonstelling over Camille Claudel die zij zouden gaan organiseren van januari t/m april 2001. Zonder een moment te twijfelen heb ik meteen JA gezegd. Voor iemand die is afgestudeerd op het oeuvre van Camille Claudel is dit een geweldig project!! We spraken af dat ik o.a. een artikel zou schrijven voor het Singer Bulletin en verschillende lezingen zou geven in het Singer Theater.

Ondertussen was ik ook zwanger van mijn oudste kind, een zoon die geboren werd toen de tentoonstelling in Laren opende. Met het kleine manneke ging ik, zo snel als mogelijk, naar Laren en herinner me nog als de dag van gisteren dat ik met mijn zoontje door de zalen van het museum liep. Het was heel vroeg in de ochtend en het museum was nog niet geopend voor publiek zodat wij de werken van Camille Claudel voor ons alleen hadden. Magische, haast tijdloze momenten waarin je letterlijk het leven draagt…….

De tentoonstelling was een groot succes en zelfs nog met 2 weken verlengd!! Mijn lezingen in het Singer Theater waren zo snel uitverkocht dat er extra voorstellingen zijn gepland, die ook weer binnen de korste keren uitverkocht waren. Een gedenkwaardig project om vol trots op terug te kijken.

Bij de tentoonstelling verscheen het Singer Bulletin (dat ook al snel uitverkocht was) daarin stond o.a. mijn artikel over Camille Claudel: uit de schaduw van Rodin. Het is na te lezen op mijn weblog Camille Claudel Statuaire: http://camilleclaudelstatuaire.wordpress.com/2012/06/26/camille-claudel-uit-de-schaduw-van-rodin/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s