Aardevrouwen spreken

Afgelopen februari (2012) kreeg ik een mail van Manon Tromp waarin zij mij vroeg een bijdrage te willen leveren aan het project ‘Aardevrouwen spreken’. Het project sprak (en spreekt) me enorm aan dus zonder een moment te aarzelen heb ik JA gezegd. Manon heeft in totaal 13 vrouwen gevraagd hun visie op de huidige tijd te beschrijven en aan te geven hoe de wereld een (nog) betere plek zou kunnen worden. Al deze bijdragen zullen gebundeld worden in een boek dat in september 2012 uitgegeven zal worden door uitgeverij A3 boeken. Afgelopen week is de publiciteit rondom ‘Aardevrouwen spreken’ van start gegaan. Een voor een worden de namen van de 13 vrouwen bekend gemaakt via de social media. Mijn naam is afgelopen zaterdag als vierde openbaar gemaakt en ik kan niet anders zeggen dan dat ik heel trots ben een van deze 13 vrouwen te mogen zijn en mijn visie op een wereld in balans uit te mogen dragen.


De prachtige cover van het boek ‘Aardevrouwen spreken’ vormgegeven door Linda Wormhoudt

In ‘Aardevrouwen spreken’ geven 13 vrouwen hun visie op deze tijd en de toekomst. Zij hebben allen hun sporen verdiend met hun inzet voor een betere wereld en zijn actief op verschillende gebieden: van media tot politiek en van oude wijsheid tot nieuwe wijsheid met betrekking tot onze relatie met de aarde en onze omgeving.

Volgens de reguliere media en de politiek is het ernstig met ons gesteld, maar als je goed om je heen kijkt, dan zie je dat er een onderstroom bezig is met positieve verandering. In die onderstroom zijn het met name de vrouwen die zich bewuster opstellen door initiatieven te ontplooien voor een betere wereld, of door zichzelf beter te leren kennen in wie ze zijn. Zelfs in ontwikkelingslanden is het bekend dat het de vrouwen zijn die verantwoordelijk met de microkredieten omgaan en bouwen aan een beter leven voor henzelf en hun kinderen. Meer vanuit het hart doen, horen we regelmatig, niet alleen maar meer vanuit het hoofd. Vrouwen zitten daar dichterbij en daarom zie je nu een groeiend aantal vrouwen vanuit het hart bezig zijn.

Waarom je ze maar weinig hoort, heeft volgens redacteur en samensteller Manon Tromp te maken met het feit dat het hen niet om de roem of de status gaat, maar om verandering en verbetering voor het geheel. Daarom vond ze het tijd een aantal vrouwen aan het woord te laten over hoe ze deze tijd zien en waarvoor zij zich inzetten. Ze heeft 13 wijze Aardevrouwen gevraagd te schrijven over deze tijd en de aarde: hun eigen verbinding ermee, hun hoop, hun wens, hun visie en wat ze willen bijdragen.

De namen van de 13 Aardevrouwen zijn:
Carin Biegnolé, filosofe
Karin Haanappel, kunsthistorica
Monique Janssens, communicatieadviseur ethiek en MVO
Margreet Kattestaart, natuurgeneeskundige
Betty de Keizer, duurzaam onderneemster
Lea Manders, astrologe en politica
Agnes Meijs, oervrouw
Christine Pannebakker, vrouweninspirator
Elvira van Rijn, levenspadvinder
Manon Tromp, natuurmagiër
Fransje de Waard, permanaut en vergroener
Linda Wormhoudt, sjamaniste
Gerwine Wuring, ecologe en druïda

Aardevrouwen spreken
weblog: www.aardevrouwenspreken.wordpress.com
facebook: www.fb.com/aardevrouwenspreken
twitter: @aardevrouwen
pinterest: www.pinterest.com/herstoryofart/aardevrouwen-spreken/

Uitgever: A3 boeken
ISBN: 978 90 77408 99 5
Prijs: € 17,50 Bestellen? Klik hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s